Feyenoord wil tweede plaats verstevigen in duel met FC Twente

26 January 2024, 15:25 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord kan zondag de week nog mooier maken als het FC Twente verslaat in De Kuip. In dat geval vergroot de nummer 2 van de Eredivisie de voorsprong op het als derde geklasseerde FC Twente tot 8 punten. "Dat is geen beslissende voorsprong", zei trainer Arne Slot vrijdag op een persmoment. "Maar we zetten dan wel een grote stap."

De nummer 2 van de Eredivisie plaatst zich rechtstreeks voor het nieuwe seizoen van de Champions League. De nummer 3 moet via voorronden een plek in het hoofdtoernooi van de lucratieve koningsklasse van het Europese clubvoetbal afdwingen.

Feyenoord schakelde afgelopen woensdag PSV uit in de KNVB-beker (1-0). Na dat duel ging het vooral om de strafschop die PSV werd onthouden na een overtreding van Mats Wieffer op Noa Lang.

Trainer Slot heeft begrip voor de boosheid bij trainer, spelers en fans van PSV. "Maar voor ons was het belangrijkste om een ronde verder te komen", zei hij. "Dat is gelukt. Al had ik liever nog een keer gescoord. Dan was het minder over die strafschop gegaan. Er is nu ook voldoende over die penalty gezegd. Als er nu maar geen beeld ontstaat dat wij altijd bevoordeeld worden in De Kuip. Want dat is in de 2,5 jaar dat ik hier ben zeker niet het geval."

FC Twente mist zo goed als zeker Manfred Ugalde in De Kuip. De spits is op weg naar Spartak Moskou, waar een lucratief contract voor hem klaarligt. Sem Steijn en Ricky van Wolfswinkel lagen de afgelopen dagen ziek op bed. "Dat zijn belangrijke spelers voor FC Twente", zei Slot. "Ugalde maakt niet voor niets zo'n transfer en Steijn is als middenvelder hun topscorer. Maar hij doet ook veel goed als hij de bal niet heeft. Ik verwacht dat ze met Van Wolfswinkel als spits beginnen."

Feyenoord verloor eerder dit seizoen de uitwedstrijd tegen FC Twente met 2-1. "Vier dagen eerder hadden we tegen Lazio misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld", verwees Slot naar een zege van 3-1. "Dus we zullen er weer echt alles aan moeten doen. FC Twente speelt slim en fanatiek en tegen ons hebben ze altijd een goede keeper."


Door: ANP